Enkele reis Sicilië

Synopsis

Op een dag krijgt Yvette te horen dat haar zoon Bernd in Syracuse op de Intensive Care ligt. Hij heeft voor de kust van Sicilië een duikongeluk gehad. Wat zich onder water afspeelde, blijft vooralsnog duister. Maar er spoken nog andere vragen door haar hoofd: waarom heeft Bernd niet verteld dat hij juist daar ging duiken? Waarom bezocht hij de plek waar Yvette ooit een omstreden archeologisch onderzoek heeft geleid? Precies daar, waar twee jaar geleden ook zijn jongere zus Pelline is gestorven?

Yvette neemt het eerste vliegtuig naar Sicilië. Ze weet nog niet dat ze zal moeten blijven, wil ze er ooit achter komen wat er is gebeurd. Langzaam maar zeker wordt haar duidelijk hoe beide kinderen onder haar carrière hebben geleden. En vooral: wat zich thuis terwijl zij weg was heeft afgespeeld…

Quotes

Een spannende zoektocht van een moeder naar haar eigen verleden en dat van haar kinderen. (Italië Magazine)

Het is een pageturner van jewelste. Het is niet aan te raden er voor het slapen gaan aan te beginnen, want dat gaat de lezer geheid zijn nachtrust kosten.  (Haarlems Dagblad)

Een zeer verzorgde roman, in fraaie stijl en heel onderhoudend geschreven over een zoektocht naar de achtergronden van een verdwijning en resp. een verdrinking van twee kinderen. Het gezinsleven wordt kritisch doorgelicht en als een ui afgepeld waardoor het mysterie steeds de aandacht blijft trekken. (Nederlandse Bibliotheek Dienst)

Matthias Rozemond heeft met Enkele Reis sicilië een prima thriller geschreven. De plot is goed uitgewerkt en de hoofdpersonen zijn fraai getekend. (Plantagebooks&more)

Onderhoudende stijl, goed getekende karakters. (VN-thrillergids)

Een familiedrama van jewelste... Spannend, goed geschreven.  (Duikmagazine)

Al heeft Matthias Rozemond dan geen Siciliaans bloed, hij weet de sfeer op het eiland zo goed te beschrijven dat Enkele reis Sicilië  je niet in je koude kleren gaat zitten! (ciao tutti)

Matthias Rozemond is een zeer kundige thrillerschrijver die de aandacht weet vast te houden en niet terugschrikt voor onrustmakende confrontaties. (KRO detectives)